Categoriesوبلاگ

راز چگونگی ایجاد شکل شش ضلعی حجره های زنبور عسل

حنجره زنبور عسل ایتالیایی

 

حجره های شان زنبور عسل در چند مرحله ی ابتدای ایجاد شدن دایره ای شکل می باشند و در نهایت به شکل شش گوشه ای تبدیل می شوند

شکل عالی شش گوشه ای حجره های زنبور عسل که زمانی شاهکار باور نکردنی ریاضی دانی حشرات پنداشته می شد در حال حاضر با یک تشریح ساده بیان شده است. دانشمندان از زاویه سازی های عالی حجره های شان قرن ها شگفت زده شده بودند اما هیچ کس نمی توانست توضیح واضحی در مورد این ساختار بدهد.

مهندسان انگلیسی و چینی با نشان دادن شکل دایره ای ابتدای ساخت حجره ها  که قالبی از بدن زنبور عسل است  و تبدیل شده به شکل شش گوشه در مراحل بعدی گام هایی رو به جلو برداشته اند.محققان این نتایج را در جولای سال 2013 در مجله ی royal science interface منتشر کردند.

به گفته ی Bhushan Karihaloo مهندس دانشگاه Cardiff انگلستان به نقل از Galileo Galilei و Johannes Kepler دو فردی که ابهامات این مساله را روشن کردند،”مردم همیشه گمانه زنی هایی در مورد اینکه زنبوران عسل چگونه این حجره های شش ضلعی را می سازند داشته اند. برخی از توضیحات باور نکردنی، مبهم و حتی عجیب و غریب وجود دارد. بعضی افراد معتقد بودند زنبورها توانایی فرا طبیعی برای اندازه گیری زاویه دارند. اما این ها باور هایی خیلی عامیانه هستند.

نگاهی دقیقتر به حجره های شان زنبور

محققان با استفاده از یک شانه زنبور عسل که در مرکزی تحقیقاتی در پکن رشد کرده بود و توجه دقیق به زنبورها و عکاسی از شانه زنبورعسل از ابتدای ساخت،توانستند اولین شواهد روشنی را بیابند که حجره های شانه زنبور عسل در ابتدای ساخته شدن توسط زنبور دایره ای می باشد.

آنها پس از آن مشاهده کردند که زنبوران عسل موم را پس از مرحله اولیه ساخت گرم می کنند ، پدیده ای که در مطالعات قبلی شناسایی شده است اما هرگز در جزئیات دقیق مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفته است.

به گفته ی Karihaloo” زنبور ها با گرم کردن سلول ها باعث می شوند موم به حالت مذاب درآید.زمانی که موم در اثر ذوب شدن شروع به جریان کند دیواره های حجره به طور طبیعی سقوط می کنند و به شکل شش گوشه در می آیند و این ساده ترین حالت فیزیکی و پایدارترین راه برای به هم ادغام شدن استوانه ها است.”

این گروه هنوزدقیقا نمی دانند زنبورهای عسل چگونه  به سلول ها این گرما را می دهند .در این مورد دو نظریه محتمل وجود دارد:یکی اینکه آیا زنبورها حرارت را در نقاط تماس سلول های مجاور هم ( هر 6 نقطه یک سلول) متمرکز می کنند یا اینکه حرارت را  یکباره به کل سلول می دهند.

Karihaloo در مصاحبه با Live science معتقد است که از آنجایی که طبیعت به دنبال حداقل کردن مصرف انرژی است ،از این رو نظریه ی اول محتمل تر است اما از سوی دیگر بر اساس دید یک زنبور عسل آنها ممکن است فقط بخواهند همه چیز را گرم کنند و با آن کنار بیایند. این هنوز مشخص نشده است.

این گروه زمان اجرای هر دو نظریه را محاسبه کردند و متوجه شدند که اگر کل سلول دایره ای را 6 ثانیه گرم کنند تبدیل به شش ضلعی می شود در صورتی که اگر هر نقطه جداگانه گرم شود 36 ثانیه زمان خواهد برد.محققان امیدوارند این محدوده های زمانی  در آینده به آنها کمک خواهد کرد تا بفهمند که زنبور عسل از کدام مکانیزم استفاده می کند.

این تیم امیدوار است که یافته های آنها در نهایت به آنها اجازه دهد که شانه های زنبور مصنوعی را تولید کنند که همانند همان مواد طبیعی مقاوم باشند و از آنها در تقویت انواع مصالح ساختمانی و ساختاری  استفاده ی مفید ببرند.

ترجمه شده توسط سلطانی منبع https://www.livescience.com/38242-why-honeybee-honeycombs-are-perfect.html

حجره های شان زنبور

1 Comments

  1. When I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve four emails with the exact same comment. Perhaps there is a means you can remove me from that service? Kudos!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *